Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

12 Chakran järjestelmä

Ihmiskunnalla on pitkään ollut seitsemän päächakraa eli voimakeskusta, jotka luovat hermopunoksen tavoin yhteyden nadeihin, joita pidetään praanan (elämänenergian) varastoina kehossa. Näiden nadien kautta chakrat liittyvät kaikkiin elimiin, rauhasiin ja kudoksiin, ravitsevat elimistöä energialla. Nykyisin puhutaan 12 päächakrasta ja näiden lisäksi meillä on valtava määrä muitakin chakroja (perimätieto onkin kertonut, että niitä olisi lähes 90 000). 

Chakrat ovat ei-fyysisiin kehoihin toiminnallisesti kuuluvia energiakeskuksia, joilla on suuri merkitys sekä energiakehojen että fyysisen kehon eri elinten toiminnalle ja terveydelle. Eri kehojen chakrat ovat yhteydessä toisiinsa samoin kuin fyysisessä kehossa oleviin elimiin ja rauhasiin. Mentaalikehon chakra läpäisee astraalikehon chakran ja eteerisen chakran, joka on taas yhteydessä fyysiseen rauhaseen ja vaikuttaa tiettyihin elimiin. Näin chakrat yhdistävät ihmisen psyykkiset kehot ja fyysisen kehon. Chakrat imevät praanaa ympäristöstä ja sulattavat ja jakavat sitä kehon eri osiin sekä kontrolloivat, energisoivat ja ovat vastuussa koko fyysien kehon ja sen eri osien ja elimien kunnollisesta toiminnasta.

Toimivat Chakrat pyörivät jatkuvasti ja tuosta pyörivästä liikkeestä ne ovat saaneetkin sanskriitinkielisen nimensä, joka tarkoittaa pyörää. Tuo pyörimisliike saa energian virtaamaan chakran sisäosiin ja jos pyörimisliikkeen suunta muuttuu, alkaa energiaa säteillä ulos chakrasta. 

Chakran ulkonäköön vaikuttaa sen pyörimisnopeus. Sen nopea pyörimisliike myötä- ja vastapäivään tuottaa optisen vaikutelman, joka saa chakran näyttämään lootuksenkukalta. Kukkien yksittäiset terälehdet kuvaavat nadeja eli energiakanavia, joiden kautta energia virtaa chakroihin ja niistä edelleen eri kehoihin. Nadien määrä vaihtelee juurichakran neljästä energiakanavasta kruunuchakran lähes tuhanteen kanavaan. Kun chakra pyörii hyvin nopeasti, se näyttää häikäisevän kirkkaalta valolta,eri uskonnoissa tätä kuvataan sädekehänä.

 

Osa suurista chakroista kontrolloi ja energisoi umpieritysrauhasia:
• käpyrauhasta kontrolloi Kruunuchakra
• aivolisäkettä Otsachakra eli Kolmas silmä
• kilpirauhasta Kurkkuchakra
• kateenkorvaa Sydänchakra
• haimaa Solarplexus
• munasarjoja & kiveksiä Sakraalichakra
• lisämunuaista Perus- eli Juurichakra


Näitä umpirauhasia voidaan aktivoida tai niiden yliaktiivista toimintaa voidaan rauhoittaa ko. chakroihin vaikuttamalla. Suuri osa erilaisista vaivoista johtuukin jossain määrin chakrojen toimintahäiriöistä. Psyykkisten kehojen voimakeskuksien terveys ja kehittyminen on siitä syystä ratkaisevaa sille, miten hyvin rauhaset toimivat. Chakrojen puhdistaminen ja vahvistaminen ovat välttämätön edellytys huonosti toimivien rauhasten pysyvälle parantumiselle (chakrojen energiat muutetaan valoisammiksi värähtelyiksi meditaation, rukouksen, energiaparantamisen ja positiivisen ajattelun avulla ja/tai lopettamalla chakran energian väärinkäyttö henkilökohtaisten halujen tyydyttämiseksi).

Yleensä mielellään kehitetään vain Sydän-, Otsa- ja Kruunuchakraa, koska niiden kautta saamme yhteyden meille alun perin luonnollisiin, korkeampiin tasoihin. Todellinen sisäinen läpimurto tapahtuu kuitenkin alimpien, lähellä maata olevien chakrojen alueella (Solar plexus, Sakraali- ja Juurichakra). Näihin kolmeen chakraan on talletettu kaikki syvimmät traumamme ja emotionaaliset arpemme.

On olemassa jonkin verran erilaisia käsityksiä siitä, mitkä alimmista chakroista ovat tärkeimpiä ja mitkä niitten perusvärit ovat. Tämä saattaa johtua siitä, että mentaalista, astraalista ja eteeristä chakraa ei eroteta toisistaan. Toinen käsitys on, että kaikki värisävyt esiintyvät kaikissa chakroissa, mutta hallitsevana värinä on kuitenkin kunkin chakran päätehtävää vastaava väri. Kun ihminen etenee korkeammalle henkisyyden tasolle, vastaavia toimintoja edustavat chakrat laajenevat ja niiden värähtelytaajuudet kohoavat, samalla niiden värit muuttuvat selkeämmiksi ja loistavammiksi. Tässä materiaalissa esitetään kuitenkin ne värit, jotka vastaavat yleisimpiä havaintoja astraalitasolla.

Chakroja kannattaa puhdistaa ja tasapainottaa niitä eri tavoin. Mielemme ja kehomme pysyy paremmin tasapainossa ja pääsemme myös sitä kautta kohtaamaan korkeavärähteisempää energiaa, joka puolestaan auttaa meitä ottamaan käyttöömme vahvemmin omat henkiset taitomme. Esimerkiksi Youtubesta löytyy useita mielikuvatyöskentelyvideoita 12 Chakralle.  

Yksityiskohtaisen kuvauksen jokaisesta chakrasta saat niiden omilta sivuilta. 

Chakrateksteissä on käytetty oman kokemukseni lisäksi lähteenä mm: Energiakeskus. com, Valonpolku .com ja Jeshua. com -sivustoja, lisäksi kirjat: Chakra Käsikirja (Sharamon & Baginski) ja Parantava Sateenkaari väriterapiaopas