Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Crab Apple, Elm ja Gentian 

Saksanpaimenkoira JaroSaksanpaimenkoira Jaro

(huom! kuvan koiralla ei ole mitään tekemistä kukkauutteen kuvauksen kanssa)

Crab Apple
Ihosairauksien, allergioiden, virtsavaivojen tukihoito

Eläimet, joilla pitävät itseään pakkomielteisesti puhtaana eli jatkuvaa itsensä pesemistä.

Pidätyskyvyttömyys, ummetus, kaikkien ihosairauksien tukihoitona (akuutit ja krooniset iho-ongelmat), jossa koira puhdistaa jatkuvasti itseään, nuolee, raapii tai jopa repii karvojaan irti. Eläimille, joilla on kirppuja, loisia, punkkeja, hyönteisten puremia tai jotka houkuttelevat esim punkkeja erityisen paljon (samassa perheessä voi olla useampi koira, joista johonkin ei punkit käy kiinni ollenkaan, kun taas toinen on varsinainen punkki-imuri).

Eläimet, jotka ilmaisevat sisäisen puhdistumisen tarvetta jättämällä pois ruokaansa ja syömällä ruohoa ja yrttejä.
Sairaille eläimille kehoa puhdistavana. 


Elm
Koirille, joita koulutetaan kuin "robotteja" päivästä toiseen, koulutus on liiallista määrällisesti tai liian tiukkaa

Elm sopii koirille, jotka ovat ahdistuneita esim koti- tai koulutustilanteen vuoksi, eläimeltä vaaditaan liikaa, joka johtaa koiran uupumukseen.
Kun koiran on vaikea sopeutua yliaktiivisen elämän tai tiukan omistajan vaatimuksiin. Elm auttaa myös sairaita tai stressioireisia koiria.
Elm-uutetta voidaan käyttää yhdessä Oak-uutteen (kestävyyttä parantava) ja/tai Larch-uutteen (luottamuksen menetys) kanssa.

Gentian
Eläimille, joille ihmisellä ei ole aikaa (esim kennel-koirat, tai paljon yksin kotona olevat koirat), samoin eläimille, joilta katoaa elämänhalu vakavan sairauden vuoksi.
Koirille, jotka lannistuvat helposti, ovat masentuneita tai heikkoja sairauden jälkeen. Kiinostuksen puute ruokaa kohtaan. Gentian auttaa palauttamaan sinnikkyyden ja ruokahalun eläimille, jotka näyttävät luovuttaneen ja lopettaneen syömisen, erityisesti sairaana ollessaan tai omistajan tai eläinkaverin menettämisen jälkeen.
Koirille, joita ohjaajat eivät kehu tai rohkaise harjoituksen, esityksen tai kilpailun aikana. Koirat, jotka luovuttavat sairaana ollessaan.

Gentiania käytetään usein Gorsen kanssa, joka vahvistaa sen piristävää vaikutusta, sekä Chestnut Budin kanssa, kun eläimet lannistuvat treenauksen aikana.

 

Lähteet: 38 Bach-kukkauutetta -kirjanen, bachflowerpets.com -sivusto