Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

Agrimony, Aspen ja Beech

 

(huom! kuvan koiralla ei ole mitään tekemistä kukkauutteen kuvauksen kanssa) 

 

Agrimony

Stressi ja ahdistus, joka johtuu pitkään jatkuneesta pelkotilasta, mutta myös kivusta johtuvat. Riitaisat kodit.
Tasapainoa etsivät koirat, jotka aina välttävät konflikteja. Ylikouluttuvat herkästi. Erittäin herkät koirat, jotka ahdistuvat helposti.
voi olla aivan yhtä innostunut kuin aina, mutta kuten tavallista eläimillä, kipu kätketään.
Agrimony ei ole kipulääke vaan se auttaa lievittämään kivun aiheuttamaa stressiä ja ahdistusta. Kuten aina, ota yhteyttä eläinlääkäriin, jos epäilet, että lemmikkisi on kipeä.

 

 Aspen

 Pelkotilat, joiden syy on tuntematon tai epäselvä 

Tämä uute auttaa lievittämään pelkoja, joiden syytä ei tiedetä. Koirasi voi vapista, huohottaa, hikoilla (kieli roikkuu ulkona vaikkei ole kuuma tai juuri ollut pitkällä lenkillä), merkkaaminen (turvallisen tilan luominen), häntä voi sojottaa alaspäin, korvat taaksepäin, silmät voi näyttää pelokkailta… tässä muutamia merkkejä sellaisesta ahdistuksesta ja hermostuneisuudesta, joita voidaan hoitaa Aspenilla. 

Myös koirille, jotka haukkuvat ilman näkyvää syytä tai kenellekään; muita merkkejä ovat vinkuminen, vapina, ärtymys, edestakaisin kulkeminen, pelokkaan näköinen, piiloutuminen. Aspen auttaa aina hoitamaan sellaisia koiria, jotka joutuvat paniikkiin, kun niiden omistajat ovat pakkaamassa tai valmistautuvat lähtemään ulos. Soveltuu myös koirille, jotka pelkäävät uusia olosuhteita tai säikähtävät helposti outoja ääniä. 

Katso myös Mimulus, jossa pelon syy on selvillä. 

 

Beech

Suvaitsemattomuus, rutiinit tärkeitä

Auttaa suvaitsemattomia eläimiä palauttamalla hyväksymisen muita kohtaan. Beech auttaa lemmikkejä, jotka ovat herkkiä rutiinien muutoksiin ja jotka eivät halua muita lähelleen. Beech auttaa koiria, jotka ärsyyntyvät helposti ja osoittavat sen murisemalla, nostamalla niskakarvojaan, haukkumalla, näykkimällä, puremalla tai jopa hyökkäämällä.

 

Lähteet: 38 Bach-kukkauutetta -kirjanen, bachflowerpets.com -sivusto